Can Kocakurt

Beslenme Yöneticisi

21 Aralık 1997’de Edirne’de doğdum. Edirne Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2017 yılında Trakya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü kazandım. Ardından 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Aşçılık bölümüne başladım. Trakya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2021 yılında diyetisyen unvanı ile mezun oldum.

Başta Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere hastane ve özel klinikler de staj yaptım. Üniversite ve staj sürelerim boyunca ‘’Sporcu Beslenmesi’’ alanına ilgi duydum ve bu yönde araştırmalar yaptım ve halen yapmaktayım.

Çocukluk yıllarımdan beri sporu hep sevdim. Çocukluk yıllarımda basketbol, atletizm gibi sporlar ile amatör olarak ilgilendim. Lise dönemi boyunca profesyonel olarak beş yıl dans ettim. Lise sonrası hayatımda spora amatör olarak yer vererek, bu ilgi ve alakamı sporcu beslenmesi ile birleştirdim.

2019 Yılında çölyak teşhisi konması sebebiyle hayata ve beslenmeye olan bakış açım değişti. Yemek yapmaya olan ilgim ve çölyak hastası olmam sebebiyle uzun süredir glütensiz tarifler geliştirmekte ve uygulamaktayım.

Şu anda aktif olarak İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Alt Takımlar ve Türkkan Sportif Danışmanlık Hizmetlerinde çalışmaktayım. Stajyer olarak başladığım Türkkan Sportif Danışmanlık Hizmetlerindeki görevime şu anda diyetisyen olarak devam etmekteyim.


Eğitim & Sertifikalar

Amatör Sporcular İçin Egzersiz Öncesinde, Sırasında ve Sonrasında Beslenme Önerileri Semineri (2021)

Sporcularda Hidrasyon Durumunun Sağlanması İçin Kullanılan Yöntemler Semineri (2021)

Beslenme ve Diyetetik Zirvesi Sporcu Beslenmesi – 1 (2020)

Beslenme ve Diyetetik Zirvesi Sporcu Beslenmesi – 2 (2020)

Takım Sporlarında Menü Planlama Stratejileri (2021)

Karbonhidrat Sayımı Eğitimi (2019)

Güncel Yaklaşımlarla Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Sempozyumu (2018)

Güncel Yaklaşımlarla Diyabet ve Çölyak Hastalıkları Sempozyumu (2019)

Profesyonel Sporcularda Güncel Beslenme Yaklaşımları Sempozyumu (2019)

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Son Dönemde Popüler Olan Glütensiz ve Laktozsuz Ürünler Hakkında Bilgi Düzeylerinin Değerlendirilmesi Tezi (2020)

Merhaba! Tıklayarak Whatsapp üstünden hızlıca bilgi alabilirsiniz.